MANDURA

A világ elsõ 1 vonalas marketing cége elindult Európában! Leggyorsabban fejlõdik minden eddigi üzletnél a marketingstratégiája miatt, ami rendkívül ösztönzõ minden tagnak! Ingyenesen lehet regisztrálni!



manduraklub

Durian a királyok gyümölcse

manduraklub


A Durian gyümölcs a világon teljesen egyedi fajta. Dél-kelet Ázsiában
a "Gyümölcsök Királya" néven tisztelik.
Egyetlen más gyümölcs sem versenyezhet gazdag tápanyagtartalmával,
és egyetlen másik gyümölcs sem
vetekedhet érdekes történetével. A távolkeleti régión kívül azonban eddig
kevesen hallhattak a Durian éltető
hatásáról. Maga a növény 40 méteres fán termő 1-2 kg-os gyümölcsök
többeknek okoztak már komoly fejtörést.
Akár húsz centiméteresre is megnövő termése szúrós-rücskös felületű,
éktelenül büdös, zöldes, esetleg barnás színű.
Ha erős késsel, fűrésszel vagy vésővel felnyitjuk, akkor édes illatú,
krémes állagú, halvány-barackszínű húsához
férhetünk. Gyümölcs a gyümölcsvilág legextrémebb darabja,
átlagos súlya 3-5 kg között van. Erős, átható szagával
pillanatok alatt elriasztja a gyanútlan érdeklődőt.
Íze ugyanakkor elképesztően egyéni, semmihez sem hasonlítható;
krémes, kissé vaníliaszerű, de igazán semmihez nem fogható.
Nyersen gyümölcsként, illetve vaníliafagyival, vagy
pudinggal, esetleg rízzsel keverve. Gesztenye méretű kemény magja
pirítva (a magok olajban megpörkölhetőek)
vagy főzve ehető. Hazájában, Malájföldön nemzeti eledel,
de hazánkban is kapható néha. Élettani hatása Fitté tesz,
jelentősen csökken a fáradékonyság, jókedvet varázsol és
nem utolsósorban segít a potenciálon. Fokozott mértékben
tartalmaz Omega3-t, ami tehát nemcsak mélytengeri
halakból nyerhető. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusok számára
is javallt. Érdekesség E hihetetlenül magas tápanyagtartalommal
bíró gyümölcs hazájában Bangkokban majdnem egész
évben kapható. 

1. Fáradtságűző, javítja az általános közérzetet,
jó értelemben "feldob"; elképesztő szellemi és testi frissességet nyújt
koffein v doppingszer nélkül.
Ezért éjszakázóknak (bulizóknak, éjszakás műszakban dolgozóknak,
vizsgára tanuló egyetemistáknak,
kamionosoknak, taxisoknak) kiemelten is ajánlott! 

2. Afrodiziákumként fokozza a szexuális vágyat és teljesítőképességet! 

3. Antioxidánsai megóvhatnak a ráktól, fiatalítanak, csodássá teszik bőrünket.

• Javítja a közérzetet 
• Természetes energiát biztosít 
• Élénkítő hatást fejt ki - "bioredbull"-nak is nevezik 
• Elősegíti az anyagcserét 
• Fontos tápanyagokat biztosít 
• Másodlagos növényi tápanyagokat, antioxidánsokat és
esszenciális zsírsavakat tartalmaz 
Tápanyagok a gyümölcsben
• Makro tápanyagok, fehérje, szénhidrát, ballasztanyagok, zsír 
• Természetes, gazdag forrást biztosít aminosavakból,
esszenciális zsírsavakból és egyedülálló szerves kénvegyületekből. 
• Ballasztanyagokban, B-vitaminban, C-vitaminban és
ásványi anyagokban gazdag. 
• Antioxidatív hatást kifejtő flavonoidokat tartalmaz.
Tápanyagtartalom: Omega 3, omega 6, thiamin(B1),
riboflavin, niacin(B3), B6 vitamin, vas, magnézium, foszfor,
kálium, cink, réz, mangán
Mangosztán a mennyország ajándéka

manduraklub


Egy ősi legenda szerint, Buddha napkeltekor egy fehér elefánton

az erdőben járva megpillantotta és megízlelte a gyümölcsöt.

Jótékony hatását érezve megáldotta a mangosteent,

és a mennyország ajándékaként az embereknek adományozta.

Más trópusi gyümölcsökkel ellentétben,

a Garcinia mangostana rendkívül ízletes.

Délkelet-Ázsia, Afrika és Amerika trópusi síkságain,

20 méter magas fákon terem,

de szelídített változatait gyümölcsösökbe és kertekbe is

szívesen ültetik. A növény "ultra-trópusi" és

rendkívül érzékeny. A saját éghajlatán kívüli termesztésére

tett kísérletek mindezidáig kudarcot vallottak,

azonban most úgy tűnik Ian Crown-nak sikerült a

mangosteen honosítása az Amerikai kontinensen is.

A mangosteen fa trópusi körülmények között

10-15 év alatt kezd teremni. A szezonja májustól

szeptemberig tart, és ez idő alatt több ezer darab

bíborbarna gyümölcsöt terem. Az érett gyümölcsöket

egyesével, kézzel szüretelik le. Mérete alapján a

mandarinra hasonlít, vastag héja vörösesbarna

és bőrszerű. Ha kettévágjuk, öt-hat fehér,

kocsonyás állagú gerezdet találunk,

közepükön egy-egy maggal. A mangosztán húsa

bő levű, édeskésen savanyú. A termés sokoldalúan

felhasználható. Még az értéktelennek tűnő,

vastag terméshéjat is hasznosítják, bőrök

cserzésére és a gyógyászati célokra egyaránt.

Egyedülálló összetétellel bíró növény, melynek fő

hatóanyaga a xanthon. A xanthon egy erőteljes

antioxidáns hatású flavonoid, de a gyümölcs

ezenkívül más antioxidáns hatású vegyületeket -

polifenolokat, katechineket, illetve szintén

antioxidáns hatású C-vitamint is gazdagon tartalmaz.



Acai Berry

manduraklub



Az Acai (ejtsd: ászáj vagy ászái) bogyó vagy Acai gyümölcs

hatalmas pálmán nő az amazóniai esőerdőben, és olyan,

mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Nagyon finom

trópusi íze van. Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén

élő emberek már több száz éve fogyasztják, gyógyító

hatása legendás. Az amazóniai acai bogyót (melyben

10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és

2x annyi, mint a kékáfonyában) tartják a legjobb

tápértékkel rendelkező gyümölcsnek a világon.

Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon,

mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat,

ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot,

ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési

rendszer egészséges működését, csökkenti a

koleszterin-szintet és segít megállítani az idő

előtti öregedést. Ugyanezt teszi a bogyóban

nagy mennyiségben található E-vitamin is.

Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes

rákfajták kialakulásának a veszélyét is.

Az omega zsírsavak (6 és 9) nélkülözhetetlenek

az egészséges idegrendszer kialakulásához és

regenerálódásához. Ezenkívül segítenek meggyógyítani

és megfiatalítani az izmokat egy intenzív

testmozgás után, és bizonyítottan csökkentik

az LDL, és fenntartják a HDL koleszterin-szintet.

A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva

olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz,

hogy a mediterrán országokban olyan

alacsony a szívbetegségek aránya. Az acai egy

majdnem tökéletes aminósav összeállítást tartalmaz.

Az aminósavak létfontosságúak az izom megfelelő

összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez,

és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás

biztosításához. Az acai bogyónak antioxidáns,

baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén

tulajdonsága van. Bőséges forrása az antocianinoknak,

melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják.

Az American Chemical Society (Amerikai Kémiai Társaság) által

publikált, a Michigani Állami Egyetemen 2004 decemberében

végzett, szakmailag lektorált kísérlet szerint az antocianinok

akár 50 %-kal is tudják javítani az inzulin termelést!




Blueberry (Kék Áfonya)

manduraklub

A hangafélék családjába tartozó, a nyirkos, savas talajú erdőket

kedvelő cserje. Gyümölcsét már a történelem előtti idők óta

fogyasztják, azonban az orvostudomány először a XVI. században

említi. Észak-Európából származik, hazánkban az északi

és a nyugati hegyvidékeinek erdeiben is megterem, igaz,

csak ritkán. Az apró bogyók rengeteg értékes

anyagot tartalmaznak: flavonoidokat (pl: antocianidint),

A-, B-, és C-vitamint, cukrokat (kvercetin, katechin), pektint,

valamint cseranyagok, savak (pl: tannin), króm és

mangánvegyületeket. Kiemelkedően magas a

kálium tartalma. Van benne továbbá kálcium,

vas, magnézium, mangán, cink, kén és foszfor.

A vadon élő áfonya termésének tápértéke nagyobb

a kiskertekben termesztettekénél. Az áfonya kivonatos

formában gyógyszertárakban kapható. Tovább...

Gyógyászati felhasználását tekintve egyik legsokoldalúbb

növényünk az áfonya. Terméséből és leveléből

egyaránt készíthető főzet, tea, sőt, akár még gyógyhatással

bíró pálinka is. Króm tartalma miatt vércukorszint csökkentő

hatása van, erősíti a kapillárisok falát, javítja a látást.

Fekete inzulinnak is hívják, mivel a levelében lévő

myrtillin képes a cukorbetegség tüneteit csökkenteni,

vagy akár megszüntetni. Jó hatása miatt a visszér és

az aranyér kezelésére is alkalmazzák, különösen terhesség

idején, amikor ezekre a betegségekre fokozott a hajlam.

Kíválóan alkalmazható a farkasvakság kezelésére, mivel

javítja a szem alkalmazkodó képességét a sötétben.

Továbbá jótékonyan hat a szembevérzésre, a szemgyulladásra,

az ér- és ideghártya gyulladásra (korioretinisz),

valamint a cukorbetegségből fakadó szemérrendszeri

elváltozásokra. Az áfonyák festékanyaga antioxidáns

hatású, ezáltal megvédi a sejteket a szabad gyökök

okozta károsodástól, mint a rák valamint a szív- és

érrendszeri betegségek. Növeli a hajszálerek rugalmasságát.

Javítja a vérkeringést. Szárított gyümölcsként használva

megszünteti a hasmenést. A főzött áfonyapép kíválóan

alkalmas a nedvedző sömör kezelésére. Jó hatással van

a bélflórára, az emésztési zavarokra, a bélfertőzésekre

és a bélgörcsökre. Használható még felső légúti

megbetegedésekre, epe-húgykő-problémáknál,

reuma, ekcéma, vérnyomásproblémák esetén.

Baktériumölő hatással is rendelkezik.

Terméséből "gyógypálinkát" is főznek, melyet

szájüregi- és fogínygyulladás esetén fogyasztanak.

Lassíthatja az öregedést, és segít megőrizni a szellemi frissességet.




 
     



Angolul tanulsz?


Sok ember könnyen megérti, és használja a teljes angol nyelvtant! 
Te is könnyen köztük lehetsz! 

www.doyouspeakenglish.hu >>>
 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 5
Heti: 8
Havi: 3
Össz.: 5 636

Látogatottság növelés
Oldal: A termék összetevői
MANDURA - © 2008 - 2024 - indulamandura.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »